طريقة تحضير وصفة فراخ مشويه ورز باسمتي بالكاري والزعفران
المكوّنات
فرخة كبيرة متنظفه كويسه ومقطعه نصفين ومصفيه
معلقه ملح
فلفل
معلقة كاري
ومعلقة زعفران
معجون صلصه
صوص تشيلي حار
¼ فنجان قهوه زيت زيتون
بصله صغيرة مفروم ناعم جدا
مقادير الرز
3 كوب رز
مغسو ل كويس جدا ومصفي جيدا
معلقه ملح
معلقة كاري
معلقة زعفران مذاب في مي كادي
حبه ورق غار
حبيتن هيل
مي مغلي لتسوية الرز
فنجان قهوه زيت زرة
الخطوات
في طبق عميق نضع خلطة الدجاج
الملح الفلفل وباقي المقادير كلها
نقلب الكل جيدا وننقع الدجاج بعد تغلفها جيدا بالصوص والتتبيله لمدة ساعتين تقريبا
بعد الساعتين نضعها في صينه فرن وندخلها في غرن مسخن مسبقا علي 200 حرارته نضعها بالرف الوسطاني
حتي تتحمر من تحت ثم نشويها من فوق نخرجها من الفرن نغطيها بورق زبده لحين تحضير الرز
في حله علي النار نضع الزيت والتوابل هيل ورق غارونقلب
ثم نضع الرز ونقلبه جيدا ننزل بعد كده ننزل بالمي الساخن حوالي اربع كوب علي ثلاث كوب رز ونتركه يغلي نضيف الملح والكاري والزعفران ونتركه يتشرب ونهدي عليه النار بعد السوي يقدم مع الدجاج وبالعافيه
=========
بلغ الادارة عن محتوى مخالف من هنا
ابلغون على الروابط التي لا تعمل من هنا