وصفة عمل مسقعة باذنجان باللحم المفروم
المكوّنات
كيلو باذنجان اسود
½ كيلو لحم مفروم
½ كيلو بطاطس
كيلو طماطم مبشورة
1 بصله مبشورة
3 سن ثوم مبشور
معلقتين سمن او زيت
ملح -
فلفل اسود -
توابل لحم
الخطوات
اولا اللحم المفروم
على نار متوسطة في طاسه كبير يوضع معلقتين سمن او زيت ويضاف عليهم البصل والثوم حتى يكتسب البصل اللون الذهبي ويضاف عليهم اللحم المفروم ومعلقه صلصة والتوابل وملح وفلفل وتترك على النار حتى تنضج
الباذنجان والبطاطس
تسلق البطاطس في ماء مغلي لمده ربع ساعة
يسلق الباذنجان في ماء مغلي لمده ربع ساعة
الصلصة
في طاسه يوضع معلقتين زيت عليهم ملعقة ثوم مفروم حتى يكتسب اللون الذهبي ثم يتم اضافه عصير الطماطم والملح والفلفل وتترك على المار لمده نص ساعة.
المسقعة
في صينيه فرن يوضع الباذنجان واللحم المفروم والبطاطس والصلصة ويضع في الفرن لمده نصف ساعة. تقدم المسقعة مع الأرز بالشعيرية وبألف هنا وشفا
===
بلغ الادارة عن محتوى مخالف من هنا
ابلغون على الروابط التي لا تعمل من هنا