كيفية طريقة عمل وصفة كفتة الحاتي المميزة
المكوّنات
كيلو لحم فروم ناعم
قطعة لية ضاني
2 بصلة وسط مبشورناعم جداً ومتصفي
2 فص ثوم
1 طماطم مبشور ومتصفي
1.5 م ص ملح
¼ فلفل اسمر و ربع شطة
1.5 م ص كاري او بهارات فراخ.. 1/2 ملعقة ص سبع بهارات
½ م ص بابريكا.. ربع ملعقة صغيرة حبهان.
½ م ص سكر
3 م ك بقسماط و 1 ملعقة كبيرة دقيق
م ك بيكنج بودر
الخطوات
بسم الله اللهم صل وسلم على نبينا محمد وعلى آله وصحبه أجمعين وسلم تسليما كثيرا إلى يوم الدين
نبشر البصل والطماطم ونصفيهم من الماء كويس جداً
نفرم قطعة اللية مع اللحمة واللحمة تكون مفرومة وشين
نخلط كل المكونات مع بعض كويس جداً
ونتركها ترتاح في الثلاجة نص ساعة
نصبعها بماية البصل والطماطم ونضيف ليها رشة ملح وشوية زيت عشان تديها لمعة
ندخلها الفرن على ٢٠٠ اول ربع ساعة وبعدين نخفف على ١٨٠لحد ما تستوي وتأخذ لون
نجيب الفحمة المشتعلة ونحطها في ورقة بصل في نص الصينية او الطبق بعد ما تستوي ونطفيها بالدهون اللي نزلت من الكفتة ونغطي عشان تأخذ ريحة الفحم
تقدم مع سلطة طحينة وسلطة خضرة وشيبسي وخبز وبألف هنا يارب
أخيرا اللهم أغفر لجدتي وارحمها وأجعلها من أهل الفردوس الأعلى من الجنة
========
بلغ الادارة عن محتوى مخالف من هنا
ابلغون على الروابط التي لا تعمل من هنا