طريقة تحضير أصابع جلاش بالبسبوسة
الجلاش الحلو من أهم الأطباق الشرقية المفضلة فى رمضان
المقادير
علبة جلاش طازج
مكسرات حسب الرغبة
بسبوسة مفتتة
3 ملاعقسمن
3 ملاعق زبت
2 كوب سكر
فانيليا
نصف ليمونة
2 كوب ماء
طريقة التحضير
اولا لعمل الشربات نضع الماء والسكر والفانيليا والليمونة على نار متوسطة لمدة 15دقيقة بدون تقليب ونتركها لتبرد تماما
ثم نسخن الفرن على 160 درجة نجيب صنية مستطيلة وندهنها سمنة وبعد كدة نجيب ورق الجلاش وندهن الورقة ونحط جواها حشو البسبوسة والمكسرات ونلف الورقة كلها على شكل رول بالطول وبعد كدة مقطعه على شكل صوابع بالسكينة
ونرصها فى الصينية ونكرر مع كل الورق وندهن وشها سمنه
وندخلها الفرن لمدة نصف ساعه ولما تاخد اللون الدهبى نسقيها بالشربات بعد خروجها من الفرن وبعد كده نحطها فى مصفى تصفى الشربات الزيادة
**********
بلغ الادارة عن محتوى مخالف من هنا
ابلغون على الروابط التي لا تعمل من هنا